Knogleskørhed giver ikke øget risiko for at blive smittet med COVID-19. Det er dog vigtigt at fortsætte sin behandling og holde sig opdateret på, hvordan man skal forholde sig i forhold til kontakt til sundhedsvæsenet. Læs anbefalingerne fra Dansk Knoglemedicinsk Selskab på Osteoporoseforeningens hjemmeside

Hvorfor knoglevenlig livsstil?


Man kan i nogle tilfælde forebygge knogleskørhed ved hjælp af en sund livsstil med god, varieret kost og motion.

Modsat kan bl.a. rygning, alkohol, for lidt motion og usund mad have en negativ påvirkning på vores knogler og deres struktur.

Det er derfor vigtigt at tænke over sin livsstil. Vi kan være gode mod vores knogler ved at ændre på vores livsstil – og vice versa. Du kan her læse om, hvordan du kan hjælpe dine knogler til at forblive stærke og blive stærkere vha. kost og motion.

Knoglevenlig kost


Kosten er et omdrejningspunkt i forebyggelsen af knogleskørhed. Klik dig rundt i fødevaregrupperne nedenfor, og lær mere om knoglevenlig kost.

Får du dine 800 mg kalk om dagen?

1 glas minimælk (2 dl) = 248 mg

1 skive skæreost 20+ (20 g) = 141 mg

1 portion havregryn (100 g) = 53 mg

1 portion yoghurt (2 dl) = 272 mg

1 appelsin (100 g) = 35 mg

1 portion broccoli (100 g) = 40 mg

Knogler & motion


Ligesom muskler, har vores knogler brug for motion for at forblive stærke. Uanset alder kan motion hjælpe med at minimere svind i knoglemassen samt resultere i andre helbredsmæssige fordele. Gennem den rette træning kan knoglerne styrkes, og det kan derved være med til at forebygge knogleskørhed.

I samarbejde med Knoglestærk har vi udviklet en videoserie, som skal gøre dig klogere på knoglevenlig motion. Nedenfor finder du 3 videoer med generel information om knogler og motion og 4 træningsvideoer, som skal give dig inspiration til knoglevenlig motion.

Informationsvideoer:

Knogler & celler

Træning med knogleskørhed

Hverdagen med knogleskørhed

Træningsvideoer:

Inspiration til løbeturen

Inspiration til træningen

Inspiration til træning af balancen

Inspiration til træning af ryggen